2017 – rok bohatý na události kolem bílého sportu v Humpolci

Letos uplynulo 110 let od založení tenisového klubu a 90 let od výstavby venkovních tenisových kurtů a klubovny, která dodnes poskytuje částečné zázemí v letním období a je skanzenem připomínajícím někdejší skromné, ale vyhovující prostory pro tenisové příznivce. Současnost nabízí komfortní zázemí v nové tenisové hale početné humpolecké tenisové komunitě.

Na pravidelné tréninky, které probíhají každý všední den, dochází téměř 100 dětí. Jejich píle se nejvýrazněji zúročila na jihočeském přeboru babytenistů, kde zvítězila Nicole Zábranová a zajistila si tak postup na Mistrovství České republiky v Rakovníku a Karolína Šebístková, která se umístila v tomtéž turnaji na druhém místě. Mezi další tenisové úspěchy našich hráčů můžeme zařadit vítězství Filipa Němce v jihočeském krajském přeboru mužů, který se odehrál v Pelhřimově. Filip si tak zajistil postup na srpnové Mistrovství ČR v Ostravě.

V soutěži družstev jsme kromě dorostu startovali ve všech kategoriích a dokázali jsme je všechny udržet.

Retro zavládlo na tenisových dvorcích v Humpolci letos již podeváté. Hráči přistoupili zodpovědně k pořízení dobových rekvizit, aby tak navodili atmosféru dávných časů. Půvab dřevěných tenisových raket byl všudypřítomný. Pánové s motýlkem pod bradou byli najednou tak nějak galantnější k dámám ve světlých širokých sukních. Jen občas poblikávající mobily připomínaly, hektičnost dnešní doby. Do závěrečného finále se nakonec probojovali dvojice Vít Radil, Filip Němec a Filip Chmelař, Martin Kubíček. Z vítězství se radovala dvojice Vít Radil, Filip Němec.

 Amatérský tenis v Humpolci se také hraje s obrovským zápalem a má mnoho příznivců napříč generacemi. Ať už se jedná o turnaj převážně mladých rekreačních tenistů Fido Cup, turnaj neregistrovných hráčů střední generace Bernard tour, nebo turnaj čtyřher pro ty zralejší, všude je stejný jmenovatel: stoprocentní nasazení, snaha bojovat o každý míček a dobrá nálada.

Skvělým vytržením z loňského vánočního nicnedělání bylo uspořádání I. ročníku turnaje dětí a jejich rodičů. Nad očekávání se do turnaje přihlásilo přes dvacet dvojic. Motivací k tak velké účasti bylo nejspíš hned několik. Děti s radostí uvítaly, že se jejich rodiče mohou také jednou předvést, jak se jim na kurtech daří a přesvědčit se, že z pozice diváka se tenis jeví podstatně jednodušší, než s raketou v ruce. Rodiče se zase dmuly pýchou, že se svým potomkem dokáží vytvořit bojovný tým. V letošním vánočním čase bude turnaj uspořádán podruhé. Amatérský Silvestrovský tenisový kolotoč bude tečkou za letošní sezonou nabitou událostmi.

Došlo k dalšímu významnému vylepšení technického zázemí celého tenisového areálu. Byla zbudována komfortní příjezdová asfaltová silnice podél venkovních kurtů, která vede až k tenisové hale a vyžádala si náklady cca 3.7mil.Kč Je zde dostatek parkovacích míst pro hráče i diváky.

Byl rozšířen prostor kolem prvního venkovního kurtu, upraven svažitý terén a připraveno kotvení pro venkovní lavičky.  V dalších letech plánujeme posílení osvětlení v tenisové hale, které je nedostatečné a výstavbu třech nových venkovních kurtů. Pak již bude areál dobudovaný a schopný plnit i ty největší požadavky hráčů.

Účastníci Retro Open - IX. ročník Ceny Traktory p. Radila Milan a Filip Milanek Milan, Víťa a Filip p. Radil, p. Němec, p. Bílek a p. Šmidrkal 3.místa: Novák Libor, Hendrych Pavel a Straka Filip, Straka Martin 2.místo: Chmelař Filip - Kubíček Martin 1.místo: Němec Filip - Radil Vít Dámy Základní skupina - A Základní skupina - C Základní skupina - B Rodina Brožových Vyřazovací boje

Pronájem dvorců na telefonu (+420) 734 360 511 - správce areálu Filip Němec, (+420) 605 279 927 - správce areálu Jan Podoba
© Copyright LTC HUMPOLEC. Všechna práva vyhrazena. Hálkova 1845, 396 01, Humpolec.

Webdesign   Redakční systém