CO SE ODEHRÁLO V HUMPOLECKÉM TENISU V ROCE 2023

Mnoho turnajů jak pro registrované, tak i pro neregistrované hráče, účast ve všech kategoriích týmových soutěží, soustředění, nábory, nespočet odtrénovaných hodin našich trenérů, dostavěná pergola a samozřejmě plánování cílů na další sezónu, to byl rok 2023 na humpoleckých dvorcích.

V soutěžích družstev nejvíce zazářili naši mladší žáci, kteří skončili druzí v nejvyšší krajské soutěži a nechali za sebou velké města jako Písek, Jindřichův Hradec nebo Tábor. V příští sezóně můžeme pomýšlet na postup na Mistrovství ČR. Naprostá většina hráčů totiž může ještě příští rok tuto kategorii hrát. Starší žáci hrají rovněž nejvyšší soutěž a v pohodě ji udrželi. V příštím roce se chystáme tento tým posílit a umístit se mezi nejlepšími třemi týmy v kraji.  Dorost se letos zúčastnil druhé nejvyšší soutěže. Tým složený převážně z mladších hráčů ukázal, že v příštím roce má na to, aby postoupil. Letos to bohužel nevyšlo a rozhodující, postupový zápas naši prohráli proti Hluboké nad Vltavou 4:5 na zápasy (rozhodující čtyřhra skončila 11:9 v super - tiebreaku!). Na soupisku dorostu v příštím roce připíšeme minimálně dva skvělé hráče a ti nám s postupem jistě pomohou. Áčko dospělýchv divizi skončilo o skóre třetí. Kdyby humpolečtí vyhráli o jednu dvouhru nebo čtyřhru navíc, mohli být o stupínek výš. Pokud by v příštím roce děvčata dělala pravidelně dva body, což už letos častokrát bylo, můžeme pomýšlet minimálně na obhajobu tohoto umístění. Béčko  v KP III. nezaváhalo a bez prohry si dokráčelo pro postup do vyšší soutěže. I tyto dvě družstva se chystáme v příštím roce o několik hráčů doplnit.

Z našich jednotlivců pravidelně přiváželi medaile mladší žáci Pavel Hofman, Mikuláš Kavřík, Adam Venc, Šimon Kavřík, Tereza Šebístková a Eliška Havlová. Všichni jmenovaní jsou v jihočeském žebříčku umístěni na předních pozicích a příští rok s většinou budeme usilovat o účast na MČR družstev. Naše město vzorně reprezentovali rovněž starší žáci Tomáš Venc a Marian Kváš. Oba odehráli přes dvacet turnajů za sezónu.

Ani amatérský tenis v Humpolci rozhodně nezahálel. Osmý ročník Bernard Tour byl letos ve znamení obhajoby. Čtyřhru vyhrála potřetí v řadě dvojice Martin Kubíček – Filip Chmelař a dvouhru vyhrál podruhé Daniel Pipek. Nejvíc hráčů tradičně dorazilo na XI. ročník Fido Cupu, letos to bylo 28 dvojic. Již patnáctý ročník má za sebou Retro Open. Letos poprvé ho vyhrál zakladatel turnaje a současný předseda Libor Novák (spolu s parťákem Romanem Klimtem). Hráči i diváci sezonních tenisových akcí se letos mohou ještě těšit na klubový turnaj rodičů s dětmi nebo na Silvestrovský kolotoč. 

Po celou sezonu hráči, diváci a ostatní příznivci humpoleckého tenisu využívali novou pergolu a v druhé hale Hradská bylo komplet vyměněno osvětlení. Na konci prázdnin naši trenéři uspořádali první příměstský tábor, který měl dobré ohlasy a příští rok je rovněž v plánu. Členská základna se letos po náboru rozrostla o rekordních patnáct nových dětí a v klubu tak nyní trénuje kolem stovky dětí.

Na závěr bychom chtěli poděkovat Městu Humpolec, Kraji Vysočina, Národní sportovní agentuře, sponzorům, členům, rodičům za obětavost a hráčům za reprezentaci v roce 2023 a přejeme všem všechno nejlepší, mnoho úspěchů, a především pevné zdraví v roce 2024.

Družstvo mladších žáků Účastníci XI. FIDO CUPU Vítězové Retro Open 2023 Roman Klimt a Libor Novák (předseda LTC) Nová pergola s krbem

Pronájem dvorců na telefonu (+420) 734 360 511 - správce areálu Filip Němec, (+420) 605 279 927 - správce areálu Jan Podoba
© Copyright LTC HUMPOLEC. Všechna práva vyhrazena. Hálkova 1845, 396 01, Humpolec.

Webdesign   Redakční systém