Humpolecké tenisové kurty neodpočívají aneb ohlédnutí za sezónou 2018

Všechny věkové kategorie neúnavně využívají zázemí humpoleckého LTC. Vždyť jenom do tenisové školy docházelo v letošním roce 110 dětí ve věku od 4 let a na zimní sezónu 2018/19 je přihlášeno osm turnajů pro registrované hráče od babytenisu až po dospělé.

V letní sezóně letos potvrdil výbornou formu Milan Buček, který se stal vítězem krajského přeboru dorostenců a zajistil si tak účast na Pardubické juniorce. Finále krajského přeboru dospělých ovládli místní Filip Němec a Lukáš Chyba, kteří v třísetové bitvě na pelhřimovských kurtech nabídli příznivcům bílého sportu skvělou podívanou. Dařilo se i našim nejmenším, minitenisté si vítězstvím v krajském přeboru družstev zajistili postup na Mistrovství ČR v Praze.

Tradičně se nezahálelo v organizování několika oblíbených akcí. Fido Cup se již po šesté stal výzvou pro mladší věkovou kategorii mužů. Do třetího ročníku pro neregistrované - Bernard Tour se přihlásilo celkem 18 dvojic a své snažení zakončily na zářijovém závěrečném turnaji, jejímiž vítězi se stali Martin Straka a Filip Chmelař. Nově se rozehrál 1. ročník týmové soutěže Šimek Cup, věnovaný vynikajícímu člověku a všestrannému sportovci (tenis nevyjímaje) Humpolce, panu Jiřímu Šimkovi. Napodobili jsme tak celosvětově známý Laver Cup.

Samostatnou kapitolu v novodobé kronice humpoleckého tenisu tvoří početná skupina hráčů v dobovém oblečení a se dřevem v ruce, kteří se v letošním roce přihlásili na již desátý jubilejní ročník Retro Open 2018. Vítězi turnaje se stali Lukáš Chyba a Petr Čermák.

Závěr letošní tenisové sezony bude patřit úsměvnému a přece bojovnému amatérskému klání rodičů a dětí, dále se uskuteční 5. ročník Turnaje mistrů a před příchodem Nového roku 2019 nás rozehřeje Silvestrovský tenisový kolotoč.

V průběhu celého roku jsme dále vylepšovali technické zázemí celého areálu. Po dokončení nové příjezdové cesty v roce 2017, bylo třeba provést další úpravy svahů kolem kurtů. Na dvou obvodových stranách kurtů byly umístěny lavičky pro diváky a jedny schody pro pohodlnější zdolávání svažitého terénu. V tenisové hale jsme díky Městu Humpolec, rodinnému pivovaru Bernard a společnosti GJW Praha provedli výměnu nevyhovujícího osvětlení.

V příštím roce ještě plánujeme osázení svahu u prvního kurtu nízkým plazivým porostem a tím budou dokončeny terénní úpravy ploch nejbližších ke kurtům. Tečkou komfortního venkovního zázemí by mohla být pergola, která by sloužila nejen divákům, ale i hráčům k posezení v horkých letních dnech.  Letošní prázdninový žár byl nemilosrdný a přirozeného zastínění je na našich kurtech minimum.

Všem našim partnerům, zvláště pak Městu Humpolec děkujeme za podporu v roce 2018 a všem členům a podporovatelům LTC Humpolec přejeme veselé Vánoce a vše nejlepší, hodně štěstí a zdraví v roce 2019.

účastníci turnaje předseda Brožovi nebo Vuongovi? Milan a Milda Lai Vuong a Jana Dlouhá Jan Jůzl a Filip Němec Milan Gyros pan Šmidrkal a Jirka Němec Karel Kratochvíl a Martin Pejchal Petr Čermák - Lukáš Chyba Natálie Duchoňová Strakovi Libor Novák - předseda LTC Vítězové X. ročníku s pořadatelem Liborem Novákem - Petr Čermák a Lukáš Chyba Vítězové Petr Čermák a Lukáš Chyba Tomáš Koubek  - 2. místo jeden z pohárů .... vítězství se muselo pořádně zapít Vítěz krajského přeboru dorostu - Milda Buček Finále krajského přeboru mužů - Chyba L. - Němec F. Mistrovství ČR v mintenise - Sparta Praha vítězové Bernard Tour - Filip Chmelař a Martin Straka kurty  v létě - srpen kurty  v létě - srpen kurty  v létě - srpen

Pronájem dvorců na telefonu (+420) 734 360 511 - správce areálu Filip Němec, (+420) 605 279 927 - správce areálu Jan Podoba
© Copyright LTC HUMPOLEC. Všechna práva vyhrazena. Hálkova 1845, 396 01, Humpolec.

Webdesign   Redakční systém